Auzu pārslas ar karamelizētiem banāniem un šokolādi

PUTRA:
½ tase (80 g) pilngraudu sasmalcinātu auzu pārslu
1 glāze (250 ml) ūdens
½ tase (125 ml) šķipsniņa mandeļu pienu
BANĀNI:
1 banāns
1 st. sh.
1 ēdamkarote kokosriekstu eļļas. sh. kļavu sīrups
1 st. sh. brūnais cukurs
PAKALPOT:
1 ēdamkarote kļavu sīrups.
1 st. karote auzu dzēriena koncentrāts AVIZO
tumšās šokolādes gabals
svaiga piparmētra

  1. Nelielā katliņā ielejiet sasmalcinātas pilngraudu auzas, pievienojiet ūdeni un pienu, sāli. Karsē uz vidējas uguns, ik pa laikam apmaisot, līdz vārās. Samaziniet siltumu un vāriet uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, līdz auzas ir absorbējušas lielāko daļu šķidruma. Iztukšojiet katlu, pārklājiet un ļaujiet auzām uzbriest vēl 5 minūtes.
  2. Karamelizējiet banānus, līdz auzu pārslas ir pufīgas. Banānu pārgriež uz pusēm vai sagriež šķēlēs. Pannā izkausē ēdamkaroti kokosriekstu eļļas un pievieno banānu gabaliņus. Pārslaka ar kļavu sīrupu, pārkaisa ar brūno cukuru. Cep uz vidējas uguns no abām pusēm līdz skaisti karamelizējas.
  3. Ievietojiet auzu pārslas bļodā. Putrai virsū kārto karamelizētus banānus, pārlej ar kļavu sīrupu un AVIZO koncentrātu. Apkaisa ar sauju sasmalcinātas tumšās šokolādes, iecienītākās ogas, dekorē ar svaigas piparmētras zariņu. 
Shopping Cart
Scroll to Top