Kokosriekstu granola ar griķiem un mandelēm

Nedēļas nogalē izcep veselu burciņu paštaisīta musli – un visas nedēļas garumā, vai varbūt pat vairākas, katru rītu tev būs atbilde uz jautājumu, ko šodien ēst brokastīs? Ar jogurtu, ar spāņu salvijas sēklu (čia) pudiņu, ar augļu biezeni… ir daudz veidu, kā ēst musli, un tie visi ir lieliski.

Granolas recepte, kā vienmēr, ir tikai iedvesmai – to tiešām var pagatavot ar dažādiem riekstiem un sēklām, var saldināt ar kļavu sīrupu vai medu, var sajaukt ar auzu pārslām, vai pievienot glāzei zaļuma. griķi.

Pasniedzot ar grieķu jogurtu, pievienojiet ēdamkaroti AVIZO griķu dzēriena koncentrāta, lai brokastis būtu ne tikai garšīgas, bet arī piepildītas ar dzīvām labvēlīgām baktērijām.

3 glāzes (300 g) lielu pilngraudu auzu pārslu
1 glāze (160 g) neapstrādātu griķu
1 glāze (130 g) mandeļu
½ glāzes (60 g) ķirbju sēklu
1 st. sh. malta kanēļa vai. sh. sāls
½ glāzes (165 g) kļavu sīrupa 1/3 tase (75 g) kausētas kokosriekstu eļļas
1 vaniļas ekstrakts
1 glāze (100 g) kokosriekstu skaidiņas
PIEGĀDE:
200 ml grieķu jogurta
1 st. karote griķu dzēriena koncentrāts AVIZO
svaigas ogas
svaiga piparmētra

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 ᵒC (augšējā un apakšējā karsē ar vieglu vēju). Cepešpannu izklāj ar cepampapīru.
  2. Bļodā sajauciet sausās sastāvdaļas: auzu pārslas, neapstrādātus griķus (griķus negrauzdēti), mandeles, ķirbju sēklas, kanēli un sāli.
  3. Atsevišķā bļodā sajauciet kļavu sīrupu, izkausētu kokosriekstu eļļu un vaniļas ekstraktu. Iegūto putotāju lej bļodā ar sausiem produktiem un kārtīgi samaisa, lai ar putojamo slotiņu viss vienmērīgi noklātos.
  4. Izklājiet uz cepamā papīra vienā vienmērīgā kārtā. Cep uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 20-25 minūtes. Pēc 10 minūšu cepšanas noņemiet pannu un samaisiet, lai ceptu vienmērīgāk, un pievienojiet kokosriekstu.
  5. Pilnībā atdzesējiet izceptos graudus (atdziestot, tie kļūs kraukšķīgāki). Granulas varat uzglabāt slēgtā traukā istabas temperatūrā līdz mēnesim.
  6. Granolu var pasniegt ar grieķu jogurtu, kas sajaukts ar AVIZO griķu dzēriena koncentrātu, kas aromatizēts ar svaigām ogām un dekorēts ar svaigas piparmētras zariņu.
Shopping Cart
Scroll to Top